top of page

Dans

Dans tijdens zwangerschap 
Wist je dat dans een geweldige vorm van bewegen is tijdens de zwangerschap? Dansen stimuleert de afgifte van het hormoon oxytocine. Het hormoon dat je meer happy laat voelen, het ontspant en zorgt voor sociale verbinding. Door te dansen blijf je fit en met bepaalde bewegingen kun je jouw lijf voorbereiden op de bevalling. Zelfs tijdens de bevalling kun je blijven dansen! Door te dansen creëer je meer ruimte in de bekken. De zwaartekracht en dansbewegingen helpen bij het indalen en de uitdrijving. Kortom: meer kans op een soepelere bevalling. 
Tijdens mijn zwangerschapscursus pas ik naast andere bewegingsvormen, zoals yoga en krachtoefeningen, ook dansbewegingen toe. Maak kennis met verschillende dansbewegingen en leer meer over verschillende culturele invloeden uit de danswereld. 
Natuurlijk zijn de bewegingen en het tempo aangepast aan zwangere vrouwen. Daarnaast heb je geen danservaring nodig om mee te kunnen doen. Iedereen kan dit! 

Dansen met je baby 
Na de zwangerschap nog niet uitgedanst? Kom dan gezellig naar de Mama & baby groep. Tijdens deze momenten kan je met je baby dansen in een draagdoek of draagzak. Voor jou en jouw baby zijn de rustige dansbewegingen heerlijk ontspannen en voor jou als moeder is het een erg fijne manier om fit te blijven. Het is een ontzettend leuk moment voor jullie samen dicht tegen elkaar aan. Ontdek welke bewegingen voor jullie ontspannend werken en van welke bewegingen jullie vrolijk worden. Daarnaast is het heel gezellig samen met andere moeders en baby's. 

Dreumesdans & Peuterdans
Begint jouw dreumes of peuter ook direct met het kontje te wiegen zodra de muziek aanstaat? Of lijkt het je leuk als jouw kind kennismaakt met dansende leeftijdsgenootjes? Tijdens Dreumesdans & Peuterdans geef ik danslessen aan kinderen vanaf 1 jaar t/m 3 jaar. Een superleuke activiteit voor deze doelgroep! 
Dansen heeft heel veel voordelen voor onder andere de fysieke ontwikkeling, de mentale ontwikkeling en de sociale ontwikkeling. Door te dansen blijven de lijfjes van de kinderen soepel, versterken de spieren en leren ze evenwicht houden. Met zwieren, draaien, rollen, stappen kunnen ze lekker hun energie kwijt. Ook kan dansen al voor jonge kinderen een fijne uitlaatklep zijn voor emoties. Van boze krachtige danspassen op de grond naar springerige vrolijke bewegingen in het rond. Samen dansen met leeftijdsgenootjes draagt eveneens bij aan de sociale ontwikkeling. Door naar elkaar te kijken of samen te dansen, maken kinderen contact met elkaar en leren ze van elkaar. Wanneer kinderen vroeg beginnen met dansen, leren kinderen zich al op jonge leeftijd te uiten. Tijdens de danslessen wordt er gewerkt aan het zelfvertrouwen en leren kinderen zichzelf te laten zien: dit ben ik! Daarnaast draagt dansen ook bij aan de creatieve, cognitieve- en muzikale ontwikkeling. 
Kan een kind vanaf 1 jaar al naar dansles? Jazeker! Tijdens de danslessen gaat het niet om de perfecte dansuitvoering. Op welke manier de kinderen ook dansen, zij dansen de sterren van de hemel. Daar waar de iets oudere peuters misschien al danspasjes na kunnen doen en ritme kunnen houden, genieten de kleine dreumesjes door de ogen uit te kijken, mee te klappen en te wiegen op de muziek of stappen ze eigenwijs in het rond.  

 

bottom of page