top of page

Draagconsult

Wil jij jouw baby dragen omdat jij en jouw baby het fijn vinden om lekker dichtbij elkaar te zijn? Vind je het fijn om je handen vrij te hebben? Of vind je het gewoon heel hip staan? Wat jouw reden voor dragen ook is: dragen is heel goed voor jou en je kind.
Een draagconsult is veel meer dan het knopen van draagdoeken of het aanspannen van draagsystemen. Lees verder voor de mogelijkheden en de achtergrond van dragen. 

  • Prenataal draagadvies 

  • Postnataal draagadvies

  • Leer veilig en ergonomisch dragen 

  • Ontdek de pedagogische meerwaarde van dragen 

  • Inclusief instructievideo

  • Inclusief persoonlijke terugkoppeling

  • Nazorg: antwoorden op jouw draagvragen 

Achtergrond van het dragen van je kind

Wat is het toch een heerlijk idee dat als jij jouw baby draagt, dit bijdraagt aan de hechting tussen jou en jouw kind. De nabijheid van je kind, het liefst huid op huidcontact, stimuleert de aanmaak van het hormoon oxytocine bij ouder en kind. Mijn lievelingshormoon: het ontspant, creëert een geluksgevoel, laat je genieten van knuffelen, het stimuleert de groei en bevordert het immuunsysteem.

Maar dragen biedt nog veel meer. Als jouw kind gedragen wordt, ervaart jouw kind de wereld vanuit jouw perspectief. Rondkijken, meeluisteren en tegelijkertijd de mogelijkheid om zichzelf terug te trekken door zich lekker tegen jou aan te nestelen. Door gedragen te worden voelt jouw kind zich veilig en geborgen. Zoals (uren) rondjes lopen met een baby in je armen baby’s vaak kalmeert, zo kalmeert het dragen van een baby ook. Daarnaast worden de rug- en nekspieren van jouw kind getraind wanneer jouw kind op een ergonomische en veilige manier gedragen wordt. ​​​​​​​​​​​

Het is dus ook helemaal niet gek dat als je het dragen evolutionair bekijkt en je de reflexen van een baby bestudeert, dat het heel logisch is dat zowel ouder als kind het vaak heerlijk vinden om te dragen en gedragen te worden. Wanneer je geleerd hebt om een draagsysteem goed te knopen en/of aan te spannen en omdat jouw kracht meegroeit met de groei van jouw kind, kan je lang genieten van het dragen. 

Wil je meer weten over dragen? Tijdens een draagconsult kan ik je meer vertellen over dragen. Ik adviseer je graag over de verschillende draagsystemen en kan je leren hoe je draagsystemen moet knopen en/of aanspannen. Ben je benieuwd welk draagsysteem het beste bij jou past en wat jij comfortabel vindt zitten? Ook dan kan ik je helpen tijdens een draagconsult.

Neem contact met me op voor het inplannen van een draagconsult. Zie Tarieven voor de kosten van een consult. 

bottom of page