top of page

Ultieme ontspanning bij Sparkle Mom & Baby Spa

Gastschrijver Sparkle Baby Spa

- 4 juni 2023

Zodra je de spa van Sparkle binnen stapt voel je het al: een warme sfeer en oprechte aandacht. Welzijn, gezondheid en ontspanning - voor jou en je kindje - komen hier samen.

Met je newborn naar de spa

Baby’s vanaf 2 weken oud kunnen al terecht bij Sparkle. Ze adviseren niet te lang te wachten; juist de allerkleinsten hebben ontzettend veel baat bij en plezier in de spa.

 

Want de combinatie van babymassage en floaten voor je kindje is méér dan alleen fun. De massage van papa of mama (of opa of oma) is een superfijne manier om contact te maken en te bonden.

 

Na de massage volgt het floaten in gezuiverd water. Het warme water op lichaamstemperatuur, de kleine golfjes als hij of zij zich beweegt, het kabbelende water tegen z’n buikje... het voelt bekend en vertrouwd. Het is dan ook niet gek dat de jongste baby’s vaak ontzettend genieten van het floaten.

Babymassage

baby-spa-babymassage.png

Voor baby’s zijn aanrakingen en aandacht eerste levensbehoeften. Je kindje groeit letterlijk op liefde. Lichaamscontact is belangrijk voor de aanmaak van oxytocine. Dit hormoon, ook wel het liefdes- of knuffelhormoon, zorgt ervoor dat het niveau van stress, pijn en angst lager worden. Maar ook de groei, bloeddruk en (emotionele) ontwikkeling van je kindje worden beïnvloed door oxytocine.

 

Het masseren van je baby op jonge leeftijd gaat heel erg over verbinden en (simpele) aanrakingen. Alleen al door huid-op-huid-contact maak je contact met je baby. Door je warmte, je ademhaling en je geur krijgt je baby een geborgen gevoel.

En niet alleen je kindje, maar ook jij maakt oxytocine aan. Zo komen jullie samen nog meer in ontspanning en wordt jullie band sterker en sterker.

Magnesium voor je baby

Naast oxytocine zijn er natuurlijk nog veel meer belangrijke stoffen voor je baby. Zo ook magnesium. Magnesium zorgt voor ontspanning, een betere weerstand, helpt spierspanning te verminderen en helpt bij de ontwikkeling van botten, tanden en spieren. Het is een onmisbaar mineraal, ook voor je baby!
 

Samen met een magnesiumarts en deskundigen heeft Sparkle een toevoeging aan haar baby spa sessies ontwikkeld. Ze gebruiken hiervoor de meest pure en natuurlijke magnesium, in de massage én tijdens het floaten. Door de magnesiumtoevoeging wordt je kindje rustiger en meer ontspannen en slaapt hij of zij beter.

Floaten

Al in de baarmoeder oefent je baby zijn of haar motoriek. Hij of zij begint al met bewegen. Ze bewegen hun beentjes, duiken koppeltje en openen en sluiten hun handen. In het vruchtwater is je baby gewichtloos en dat maakt het gemakkelijker om bewegingen te maken en motorisch sterker te worden.

 

In de extra diepe babyjacuzzi’s bij Sparkle ervaart je baby weer het gevoel van gewichtloosheid. Hij of zij kan vrij bewegen. Daarnaast heeft het warme water een ontspannen effect en geeft het verlichting en geborgenheid.

 

Minder krampjes en obstipatie

Zelfs als je baby ogenschijnlijk weinig doet tijdens het floaten, gebeurt er toch van alles met de spieren en in het lichaam. Zo wordt de longcapaciteit van je baby vergroot door fysieke inspanning en zorgt de tegendruk van het water dat de darmpjes gestimuleerd worden. Voor baby’s met obstipatie, reflux of krampjes kan het floaten echt voor verlichting zorgen.

Zwangerschaps- of mama-massages

Naast baby spa sessies heeft Sparkle ook voor mama’s en mama’s-to-be heerlijke ontspannen massages en magnesium treatments in Groningen.

 

Tijdens je zwangerschap verandert je lijf niet alleen, maar ook mentaal en emotioneel gebeurt er van alles. Geen overbodige luxe dus om extra goed voor jezelf – en het kleintje in je buik – te zorgen. Ontspannen en rust zijn daarbij essentieel.

Mom & baby spa in Groningen

Sparkle opende de deuren van haar spa in Groningen begin 2019. Je vindt ze in een prachtig pakhuispandje in een rustige straat, midden in de bruisende binnenstad.

Alles in de spa is gericht op ontspanning, aandacht en geborgenheid. Van de geurbeleving, de warme kleuren, de muziek, het zachte licht tot aan het kopje koffie aan toe.

You are born to sparkle!

 

 

Ontdek Sparkle mom & baby spa  

Kleine Butjesstraat 1 in Groningen

Whatsapp: 06 55 47 1210

Insta: @sparklebabyspa

 

Sparkle heeft ook vestigingen in Emmen, Franeker, Heerhugowaard en Winterswijk.

babymassage-magnesium-groningen.jpg

#floaten #babyfloaten #babymassage #ontspanning #magnesium #mamamassage

#zwangerschapsmassage #baby #newborn #sparkle 

bottom of page