top of page

Peuterdans
 

Peuterdans 2,5 t/m 3 jaar 

Begint jouw peuter ook direct met het kontje te wiegen zodra de muziek aanstaat? Of lijkt het je leuk als jouw kind kennismaakt met dansende leeftijdsgenootjes? Tijdens Peuterdans geef ik danslessen aan kinderen vanaf 2,5 jaar t/m 3 jaar. Een superleuke activiteit voor deze doelgroep! 

Dansen heeft heel veel voordelen voor onder andere de fysieke ontwikkeling, de mentale ontwikkeling en de sociale ontwikkeling. Door te dansen blijven de lijfjes van de kinderen soepel, versterken de spieren en leren ze evenwicht houden. Met zwieren, draaien, rollen, stappen kunnen ze lekker hun energie kwijt. Ook kan dansen al voor jonge kinderen een fijne uitlaatklep zijn voor emoties. Van boze krachtige danspassen op de grond naar springerige vrolijke bewegingen in het rond. Samen dansen met leeftijdsgenootjes draagt eveneens bij aan de sociale ontwikkeling. Door naar elkaar te kijken of samen te dansen, maken kinderen contact met elkaar en leren ze van elkaar.

IMG_2704.png
830afbf3-6b05-41cd-9472-8fd345b133ce.png
f7ea3680-e6c2-4dc1-997b-b83e96bd49de.png

Wanneer kinderen vroeg beginnen met dansen, leren kinderen zich al op jonge leeftijd te uiten. Tijdens de danslessen wordt er gewerkt aan het zelfvertrouwen en leren kinderen zichzelf te laten zien: dit ben ik! Daarnaast draagt dansen ook bij aan de creatieve, cognitieve- en muzikale ontwikkeling

Kan mijn peuter al naar dansles? Jazeker! Tijdens de danslessen gaat het niet om de perfecte dansuitvoering. Op welke manier de kinderen ook dansen, zij dansen de sterren van de hemel. Daar waar de iets oudere peuters misschien al danspasjes na kunnen doen en ritme kunnen houden, genieten de kleine dreumesjes door de ogen uit te kijken, mee te klappen en te wiegen op de muziek of stappen ze eigenwijs in het rond.

Lessen 

De peuterdanslessen zijn wekelijks op donderdagochtend. De kinderen dansen op verschillende muziekstijlen en er komen steeds verschillende thema's aan bod. Wanneer jouw kind met de voetjes van de vloer gaat, is er voor jou ruimte om even lekker niks te mogen doen. Tijdens de dansles staat er in de ontvangstruimte thee en lekkers voor je klaar. Over het algemeen zijn de kinderen vooral op het dansen en op elkaar gefocust als de ouder of verzorger niet mee de zaal ingaat. Vindt jouw kind het nog spannend om alleen mee te doen aan de dansles? Dan ben je ook welkom in de zaal en mag je lekker meedansen! 

Rooster 

Donderdagochtend 10.30 - 11.30 uur 

(Inloop om 10.30 uur, duur les 10.45-11.15 uur, uitloop tot 11.30 uur) 

Enthousiast geworden? Meld je kind dan hier aan voor de Peuterdanslessen.

Wil je meer informatie? Neem dan gerust contact met mij op.

Ga naar Tarieven voor de kosten van de lessen. 

IMG_2668 2.png
bottom of page