top of page

Dreumes- & peuterdans
 

Dreumes- & peuterdans 1 t/m 3 jaar 
Begint jouw dreumes of peuter ook direct met het kontje te wiegen zodra de muziek aanstaat? Of lijkt het je leuk als jouw kind kennismaakt met dansende leeftijdsgenootjes? Tijdens Dreumes- & peuterdans geef ik danslessen aan kinderen vanaf 1 jaar t/m 3 jaar. Een superleuke activiteit voor deze doelgroep! Dansen heeft heel veel voordelen voor onder andere de fysieke ontwikkeling, de mentale ontwikkeling en de sociale ontwikkeling. Door te dansen blijven de lijfjes van de kinderen soepel, versterken de spieren en leren ze evenwicht houden. Met zwieren, draaien, rollen, stappen kunnen ze lekker hun energie kwijt. Ook kan dansen al voor jonge kinderen een fijne uitlaatklep zijn voor emoties. Van boze krachtige danspassen op de grond naar springerige vrolijke bewegingen in het rond.

Samen dansen met leeftijdsgenootjes draagt eveneens bij aan de sociale ontwikkeling. Door naar elkaar te kijken of samen te dansen, maken kinderen contact met elkaar en leren ze van elkaar. Wanneer kinderen vroeg beginnen met dansen, leren kinderen zich al op jonge leeftijd te uiten. Tijdens de danslessen wordt er gewerkt aan het zelfvertrouwen en leren kinderen zichzelf te laten zien: dit ben ik! Daarnaast draagt dansen ook bij aan de creatieve, cognitieve- en muzikale ontwikkelingKan een kind vanaf 1 jaar al naar dansles? Jazeker! Tijdens de danslessen gaat het niet om de perfecte dansuitvoering. Op welke manier de kinderen ook dansen, zij dansen de sterren van de hemel. Daar waar de iets oudere peuters misschien al danspasjes na kunnen doen en ritme kunnen houden, genieten de kleine dreumesjes door de ogen uit te kijken, mee te klappen en te wiegen op de muziek of stappen ze eigenwijs in het rond.  


Lessen: 
De danslessen zijn op donderdagochtend. De kinderen dansen op verschillende muziekstijlen en er komen steeds verschillende thema's aan bod. Dansbewegingen worden afgewisseld met ontspanningsoefeningen en selfcare massage-oefeningen (simpele en leuke grepen die de kinderen bij zichzelf over de kleding kunnen doen).
Natuurlijk ben jij als ouder/verzorger ook welkom in de zaal en mag je gezellig meedansen. Wil jij liever even niks doen terwijl jouw kind met de voetjes van de vloer gaat? Neem dan een lekker kopje thee dat voor je klaarstaat in de ontvangstruimte.  Elke les sluiten we af met wat lekkers voor iedereen. 

0ae9052f-3f3c-4304-9897-19ea822698b0.png
2efa2c5d-8221-4ee2-bb64-9c1a0a94cf36.png
IMG_2677.png
  • Ervaren, beleven, genieten! 

  • Dansen met leuke thema's

  • Afwisselende dansstijlen en beweegoefeningen

  • Met elke les speelse ontspanningsoefeningen 

  • Dansen met verschillende materialen 

  • Na afloop van elke les lekkers voor iedereen 

  • Bij elke reeks een leuke dansgoodie cadeau 

  • Dansen is meer dan bewegen op muziek! Meer weten? lees dan even verder...

7390da55-ed55-49a2-a925-395bc6119356.png
IMG_2704.png
830afbf3-6b05-41cd-9472-8fd345b133ce.png

Rooster: 

Donderdagochtend 10.30 - 11.30 uur 

(Inloop om 10.30 uur, duur les 10.45-11.15 uur, uitloop tot 11.30 uur)

 

De lessen worden gegeven per reeks van 3 lessen.

Aanmelden kan per reeks of direct voor alle reeksen tegelijkertijd.

Zie het rooster voor komende datums. 

IMG_2668 2.png

Enthousiast geworden? Meld je kind dan hier aan voor de Dreumes- & peuterdanslessen. Wil je meer informatie? Neem dan gerust contact met mij op. Ga naar Tarieven voor de kosten van de lessen. 

bottom of page